Prosjekter

Etter så mange år i bransjen, har jeg jobbet med en rekke ulike portaler og systemer. Her er et lite utdrag av noen prosjekter fra mine 15 år i IT-bransjen

eFactory AS

Våren 2001 startet jeg eFactory AS sammen med en fyr fra Kristiansand. Vårt første produkt var et CMS (Content management) verktøy (ePublisher) og etter hvert ble det mange produkter og mange kunder. eFactory var et innovativt selskap som var først ute med veldig mye. Man blir ikke styrtrik av å drive innovasjon, men det var en veldig spennende periode. Etter at markedet nærmest kollapset gikk vi fra å være en helt vanlig CMS leverandør til å spisse oss mot kommunemarkedet og offentlig sektor i Norge.

Våre produkter ble spisset og vi fikk etter hvert flere kommuner på referanselisten. Denne satsingen resulterte i at vi satset mye tid på utvikling av systemer for å digitalisere prosesser i kommunen. Byggesøknader, barnehagesøknader og andre skjemaer skulle digitaliseres. Denne satsingen gjorde at vi innledet et tett samarbeid med SPAMA som senere kjøpte opp hele eFactory. (Computerworld)


Ski kommune

eFactorys største kunde var Ski Kommune. Det var sammen med Ski kommune (med Jan Werner Bjørklund) at eFactory utviklet produkter som var skreddersydd mot kommunemarkedet i Norge. Portalen er ikke helt den samme som ble levert den gangen, men det er fremdeles eFactory (ved Sem & Stenersen PROKOM) som er leverandører.


Mobile PKI

I 2003 innledet eFactory AS et meget tett samarbeid med Telenor Mobil for å ta frem en løsning for Mobil PKI. PKI (public key infrastructure) er en teknologi for utstedelse, administrasjon og bruk av digitalt sertifikat over digitale nett. Telenor Mobil med sin sim-kort teknologi sammen med eFactory's webteknolgi resulterte i en komplett løsning for signering av digitale dokumenter med mobiltelefonen.

Dette var et veldig spennende prosjekt og vi skapte noe som ingen andre hadde gjort tidligere. Jeg var selv med å presentere løsningen sammen med en representant fra Telenor Mobil i PKI Forums plenumsmøte i regjeringskvartalet vinteren 2003. Senere samarbeidet vi også med BuyPass for å utvide vår PKI løsning. Denne løsningen dannet grunnlaget for det som senere ble kalt eFactory Security Server.

Det ble skrevet mye om dette i pressen. Noen av artiklene finner du her:


stfk.no

Mitt siste prosjekt i eFactory AS ble å være teknisk prosjektleder for utviklingen av internett-, intranett- og ekstranett-løsning løsning for Sør trøndelag fylkeskommune. Jeg ble tatt inn i prosjektet noe tid etter oppstart for å rydde opp i arbeidsform og noen utfordringer på kommunikasjonsiden. Det var Klapp Media fra Trondheim som leverte designet til portalene.

Portalen ble den gangen bygget på .NET 2.0, SQL Server 2005 og et egetutviklet CMS system kalt ePublisher. Portalen ble senere flyttet over på EPiServer.

Nettstedet ble lansert våren 2006 og det er allerede rukket å bli en populær portal med flere tusen unike brukere hver dag.

Portalen er bygget opp med .NET 2.0, MS SQL Server 2005, EPiServer.


Lime GO

I 2006 startet jeg i ONE Software AS i Oslo som prosjektleder/arkitekt for neste versjon av deres hovedprodukt ONE. ONE var markedets ledende webbaserte system for CRM og timeføring i sitt segment. ONE Software ble kjøpt opp av Bisnode og senere slått sammen med svenske Lundalogik AB. Deler av ONE Software selges videre til 24SevenOffice


Faktura1

Sommeren 2008 lagde jeg et nettbasert fakturaprogram rett og slett fordi jeg trengte å fakturere og jeg fant ingen enkle fakturaprogrammer som kunne brukes i nettleseren. Jeg åpnet dette opp slik at de som ville kunne ta det i bruk. Høsten 2012 blir Faktura1 kjøpt opp av Conta Systemer i Trondheim etter at nesten 10.000 brukere har tatt i bruk programmet. Så da var det bare å lage et nytt gratis fakturaprogram - fakturax.no

Faktura1 ble bygget opp med .NET 2.0 og MS SQL Server 2008.


Novanet AS

I mars 2011 forlater jeg Lundalogik/ONE Software og går inn som senior systemutvikler og partner i Novanet AS. Novanet er et konsulentselskap som består utelukkende av senior ekspertise på Microsofts utviklingsplattform.

Novanet vokste fort og hadde fantastiske resultater. Novanet ble over 20 ansatte før jeg av ulike årsaker valgte å trekke meg ut av selskapet.

I Novanet tilbrakte jeg mesteparten av min tid hos Bank Norwegian. Der jobbes det med portalens søknadsskjemaer, "Min side", integrasjon, interne systemer osv.


Aurum AS

September 2014 startet jeg Aurum AS sammen med 4 andre kolleger fra Novanet. Vi tenkte det ville være spennende å gå vår egen vei og etter noen få måneder var vi fullbooket og hadde god fart. I 2019 omsatte vi for godt over NOK 20 mill og en margin på rundt 10%. Aurum AS har blitt et solid selskap med gode utsikter fremover. Vi har skapt en svært god arbeidsplass med fantastiske kunder/prosjekter. Kundene våre er bl.a Norsk Rikstoto, NRK og Lånekassen.

Vi leverer konsulenter på Microsoft teknologi og ser etter flere dyktige utviklere/arkitekter. Trenger du en bra konsulent eller vil du jobbe hos oss? Ta kontakt: aurum.no


Fakturax.no

Etter at mitt forrige fakturaprogram (Faktura1.no) ble kjøpt opp, startet jeg ganske fort med et nytt. I løpet av Januar 2014 bygde jeg et nytt program fra bunnen av med MVC4 og SQL 2012. Fakturax ble laget på norsk, svensk og dansk. Programmet benyttes nå av over 1.000 foretak og det faktureres for rett over 10 millioner kroner hver måned gjennom Fakturax.

Ta en titt på Fakturax - Gratis fakturaprogram


CRM1.no

I 2014 utviklet jeg et CRM system som i dag har flere 1.500 brukere. Versjon 2 ble lansert i desember 2014 og veksten er veldig bra. Systemet er gratis for de minste og veldig billig for de litt større. Tanken var at markedet mangler et "entry level" crm system for de som ikke har tatt i bruk CRM enda. Mange bruker excel, outlook, fileshare etc for å holde styr på kundene sine. Dette er langt unna ideelt. CRM1 er enkelt å komme i gang med og inneholder basis funksjonalitet som trengs for å komme i gang med CRM.

Ta en titt på CRM1 Gratis CRM system